賤成一國
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

香港樂壇.........

+2
蓋世豪俠
托斯度
6 posters

向下

香港樂壇......... Empty 香港樂壇.........

發表  托斯度 周五 7月 24, 2009 12:17 am

大家覺得香港樂壇算唔算係失敗?
我個人認為大多都係唱得下~~好小真係唱得好好聽同埋有才華
托斯度
托斯度

文章數 : 10
注冊日期 : 2009-07-20

回頂端 向下

香港樂壇......... Empty 回復: 香港樂壇.........

發表  蓋世豪俠 周二 7月 28, 2009 8:00 am

個人是受情歌文化影響甚大, 吾知什麼是好的音樂 Mad

蓋世豪俠

文章數 : 23
注冊日期 : 2009-07-21

回頂端 向下

香港樂壇......... Empty 回復: 香港樂壇.........

發表  華倫斯="=Wallace 周二 7月 28, 2009 2:44 pm

托斯度 寫到:大家覺得香港樂壇算唔算係失敗?
要唱歌好係人都得,只需要簡岩歌,但係歌本身係失敗點唱都係失敗
終究香港人過於搞男女關係,有冇留意到如果某守歌係唔收錢就放出尼比我地的話
e首歌再差都冇收費歌曲咁差

華倫斯="=Wallace 在 周二 7月 28, 2009 7:40 pm 作了第 1 次修改
華倫斯=
華倫斯="=Wallace
Admin
Admin

文章數 : 79
年齡 : 36

http://cheapkingdom.bbs666.biz

回頂端 向下

發表  鋒芒不露 周二 7月 28, 2009 7:36 pm

樣+關係+$=香港歌手 No
鋒芒不露
鋒芒不露

文章數 : 6
注冊日期 : 2009-07-22
年齡 : 35

回頂端 向下

發表  思朗餅乾 周日 8月 02, 2009 4:39 pm

托斯度 寫到:大家覺得香港樂壇算唔算係失敗?

香港只有娛樂圈...無樂壇!
思朗餅乾
思朗餅乾

文章數 : 6
注冊日期 : 2009-07-25
年齡 : 35

回頂端 向下

發表  sad_but_true 周四 8月 06, 2009 4:00 am

都未算失敗
只係音樂種類較少
因為香港年輕人接受能力普遍低
所以搞到D公司唔敢亂黎
出黎出去都係果堆野囉

其實香港樂壇有唔少有才華既人
如張繼聰雖然聲底方面較差,亦唔係靚聲,但係佢係一個多產既作曲人
方大同,好多人都接受唔到佢唱腔,但係我欣賞佢既反面係編曲能力,於"蘇麗珍"一曲可見一班

sad_but_true
sad_but_true

文章數 : 22

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章